een stap terug doen

Het leven van een directeur wordt gekenmerkt door een overvloed aan taken, projecten en informatie die de aandacht opeisen.

Wij geloven in ambitie. Als directeur streeft u wellicht naar specifieke doelstellingen. Maar het realiseren van die ambities hangt af van zowel externe als interne factoren. Externe gebeurtenissen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de interne werking van uw organisatie, terwijl interne dilemma’s weer externe gevolgen kunnen hebben.

Zelfs zonder een specifieke aanleiding, zoals verlies van omzet of interne spanningen, zijn er directeuren die het belangrijk vinden om regelmatig te evalueren of hun huidige strategie, proces en/of teamsamenstelling nog steeds effectief is. Niet alleen effectief maar ook efficiënt om adequaat te kunnen reageren op veranderende omstandigheden.

Het is een samenspel van meerdere factoren die bijdragen aan de unieke identiteit en dynamiek van elke organisatie, waardoor elke organisatie anders is dan de andere, zelfs in dezelfde branche of sector. 

Meer weten?