Congruent gedrag

Mooie tegelwijsheden die we allemaal wel eens tot ons hebben genomen om er vervolgens niets mee te doen en terug te keren naar de waan van de dag.

Totdat je merkt dat je die nieuwe visie van jouw organisatie of de nieuwe strategie met bijbehorende doelen niet bij de mensen van jouw team gedragen krijgt. Je had het nog wel zo duidelijk gepresenteerd en naderhand ook nog rondgemaild.

Waarom werkt het team niet als een team? De kpi’s zijn toch helder? Taken en rollen staan op papier en voor vragen ben je bereikbaar……

Wat werkt dan wel? Daarvoor is uiteraard eerst een analyse nodig, want er is niet één vraagstuk hetzelfde. Maar veelal begint de verandering bij jezelf als leidinggevende.

“Practice what you preach” en “Walk the talk” zijn synoniemen voor oprechtheid en werken vanuit zuivere motieven.

Er gaat meer door de lucht dan de boodschap, intenties zijn vele malen krachtiger als je ze uitdraagt en uitstraalt vanuit oprechtheid.

Dus ons advies is; check af en toe nog eens of wat je zegt en doet, in lijn is met wat je denkt en wat je voelt. Bij twijfel onderneem dan actie en schakel bijvoorbeeld een hulplijn in.

In-Remise is daarbij graag jouw partner voor reflectie.